Kosmonautika (úvodní strana)
Kosmonautika@kosmo.cz
  Nepřihlášen (přihlásit)
  Hledat:   
Aktuality Základy Rakety Kosmodromy Tělesa Sondy Pilotované lety V Česku Zájmy Diskuse Odkazy

Obsah > Diskuse > XForum

Fórum
Nejste přihlášen

< Předchozí téma   Další téma ><<  1    2    3    4    5    6  >>
Téma: RocketLab
26.5.2017 - 12:08 - 
Ešte detaily o motore Rutherford:


Prvý stupeň má priemer trysky asi 20 cm a vytvára silu na úrovni hladiny mora 18 kN, 21 kN vo vákuu, špecifický impulz 303 sekúnd.

Vákuovo optimalizovaná verzia motora /2. stupeň/ generuje 22 kN náporu pri relatívne vysokom špecifickom impulze 333 sekúnd. Rutherford spotrebuje trochu menej ako 7 kilogramov hnacích plynov za sekundu pri svojom nominálnom nastavení škrtiacej klapky.

Hmotnosť cca 20 kg.
http://spaceflight101.com/spacerockets/electron/
 
26.5.2017 - 13:11 - 
a kolko vlastne vazia tie baterie? v clanku je iba ze ich je 16. 
26.5.2017 - 13:42 - 
Hmotnosť batérii ma tiež zaujíma.
Na reddit sú odhady: https://www.reddit.com/r/RocketLab/comments/3nk2m1/does_250kg_of_batteries_make_a_working_rocket/
 
30.5.2017 - 20:18 - 
RocketLab je s prvním startem Electronu spokojen. Dosáhli toho víc, než čekali. Po dalších dvou testovacích startech by měl být nosič připraven pro komerční trh.
Druhý start lze očekávat ke konci roku.

https://spaceflightnow.com/2017/05/30/rocket-lab-chief-says-maiden-launch-result-maintains-pace-for-commercial-service/

 
31.5.2017 - 08:32 - 
Rocket Lab - štart Electronu /animácia/
 
07.8.2017 - 19:14 - 
Tak jestli je to tak, druhý start už jim určitě vyjde.

http://spacenews.com/telemetry-glitch-kept-first-electron-rocket-from-reaching-orbit/
 
07.8.2017 - 19:56 - 
quote:
Rocket Lab - štart Electronu /animácia/


AD kryt odhaddzuju hodne neskoro... tolko kozmickeho smetia snad este nie je...
 
11.9.2017 - 14:55 - 
Rocket Lab provedla motorovou zkoušku a vyburcovala tak hasiče.

http://www.nzherald.co.nz/business/news/article.cfm?c_id=3&objectid=11913975
 
28.9.2017 - 21:24 - 
Při druhém testovacím letu Electronu ponese raketa 4 družice. 2 od firmy Planet pro snímkování Země a 2 od firmy Spire meteorologické a pro sledování provozu lodí.
Raketa bude přepravena na mys Mahia v říjnu. Start lze očekávat do několik týdnů poté.


http://spaceref.com/news/viewpr.html?pid=51554
 
17.11.2017 - 00:11 - 
Druhý Electron je už na poloostrově Mahia.

https://spaceflightnow.com/2017/11/16/second-electron-rocket-shipped-to-new-zealand-launch-site/
 
30.11.2017 - 09:37 - 
Bude se vysílat přímý přenos ze startu, který by měl proběhnout nejdříve 8.12.

https://twitter.com/RocketLab/status/935923479794159617?t=1&cn=ZmxleGlibGVfcmVjc18y
 
07.12.2017 - 12:38 - 
Poměrně "hloupý" čas. Okno je 2:30-6:30 SEČ (1:30-5:30 UTC) zítra ráno.

Webcast by měl být zde:

http://www.rocketlabusa.com/livestream
 
08.12.2017 - 08:27 - 
Tak až v pondělí.

https://mobile.twitter.com/RocketLab/status/939024799325491200
 
11.12.2017 - 14:00 - 
Nově je start odložen na zítřek.

 
12.12.2017 - 08:00 - 
Tak to dnes nevyšlo. Zážeh a abort. Naštěstí raketa je v pořádku.

https://twitter.com/RocketLab/status/940430385560797184

 
13.12.2017 - 06:57 - 
Tak příčina byla v příliš teplém počasí a příliš vysoké teplotě LOX, jestli to chápu dobře. "Oprava" je triviální. Další pokus prý zítra. 
14.12.2017 - 06:56 - 
Příliš vysoká rychlost větru v horních vrstvách atmosféry. Další pokus 15.12. 
15.12.2017 - 09:52 - 
Opět nic.

Today's launch attempt has been scrubbed following the identification of a power fault during ground checkouts. Team will work the issue tomorrow before a new target launch time is determined in coming days.
 
15.12.2017 - 10:50 - 
pripomina to SpaceX v zaciatkoch, nekonecne odklady a raketku Falcon1 na rampicke kdesi v oceane Dufam ze to dotiahnu minimalne rovnako daleko  
16.12.2017 - 22:54 - 
Ach jo. Fakt jak začátky SpaceX.

https://spaceflightnow.com/2017/12/16/rocket-lab-test-launch-delayed-to-early-2018/
 
11.1.2018 - 20:27 - 
Nový termín druhého testovacího startu je 20.1. mezi 2:30-6:30 SEČ (1:30-5:30 UTC).

 
17.1.2018 - 00:56 - 
Článek se shrnutím k nastávajícímu letu

https://spaceflightnow.com/2018/01/16/electron-test-launch-from-new-zealand-could-happen-this-weekend/

 
20.1.2018 - 02:09 - 
A za chvíli snad Elecron

 
20.1.2018 - 02:41 - 
@RocketLab

Viac
T-20 and holding for weather #StillTesting

2:28 - 20. 1. 2018

edit
Currently targeting #StillTesting lift off no earlier than 15:36 NZDT (18:36 PT / 21:36 ET / 2.36 UTC), while we wait for ideal weather conditions. [Editoval 20.1.2018 lamid]


Edit
Scrubbed for the day.

5:57 - 20. 1. 2018


The #StillTesting launch window opens again tomorrow 14:30 NZDT (17:30 PT/ 20:30 ET / 1:30 UTC). We'll provide updates on a new NET time when available.


5:58 - 20. 1. 2018 [Editoval 20.1.2018 lamid]
 
20.1.2018 - 08:31 - 
nejak nam ten rok zacina samymi odkladmi 
20.1.2018 - 09:54 - 
Po několika odsunech nový pokus zítra. ve 2:30 SEČ. 
21.1.2018 - 02:16 - 
15 minut před začátkem okna a ticho po pěšině. Ani jeden tweet.  
21.1.2018 - 02:25 - 
Tak jo. Sotva jsem si postěžoval, už je to tady.
2:43 SEČ je cílový čas.

 
21.1.2018 - 02:44 - 
Start 
21.1.2018 - 02:46 - 
A druhý stupeň jede. Zatím dobrý... 
<<  1    2    3    4    5    6  >>  


Stránka byla vygenerována za 0.198363 vteřiny.